Hoe maak je een collage in Photoshop | De ultieme gids voor beginners (2024)

Woensdag, februari 03 2021 / Gepubliceerd in Photoshop

Veel verhalen samen laten zien kan alleen door middel van een fotocollage. Gelegenheden zoals verjaardagen, bruiloften, feesten moeten een collage maken om alle verhalen te dekken. Het kan worden gedaan met foto's van evenementen, foto's van onroerend goed of een familiefoto.

Maar de vraag is hoe je fotocollages maakt? Nou, met Photoshop maak je heel eenvoudig een fotocollage. In dit geval is de moeilijkste taak het selecteren van de perfecte foto's voor een fotocollage. In deze tutorial laat ik je zien hoe je op de juiste manier een collage maakt in Photoshop. Volg de stappen om de techniek te leren en een expert te worden in het collagen van foto's.

Inhoudsopgave

Stap 1: Geselecteerde foto's openen in Photoshop

Open alle foto's van speciale momenten in Photoshop. Je kunt een collage maken met zoveel foto's als je wilt. Maar onthoud dat te veel foto's de collage saai kunnen maken. Vermijd dus het gebruik van willekeurige foto's en selecteer de beste die u in de collage wilt bewaren. Minder foto's maken het voor de kijkers mogelijk om elk detail van elke foto te zien.

Hoe maak je een collage in Photoshop | De ultieme gids voor beginners (2)

Stap 2: Foto's toevoegen aan het nieuwe canvas

Ga naar de foto's die je eerder hebt geopend en druk op Ctrl + A selecteren. U kunt het selectiekader gebruiken om te selecteren. Druk nu op Ctrl + C om de foto te kopiëren. Ga dan naar het nieuwe document of canvas en druk op Ctrl + V om de foto te plakken. Met dit proces kunt u de foto's in de laag van het nieuwe document plaatsen.

Nadat u de foto's hebt gebracht, kunt u ze nu opnieuw aanpassen door het formaat en de resolutie te wijzigen. U kunt op drukken Ctrl + T om de beelden te transformeren.

Door op de Shift-toets te drukken, kunt u ze opnieuw schalen totdat ze klein genoeg zijn om comfortabel te kunnen bewegen. Vergeet niet de afbeeldingen om te zetten in Slim object voordat u ze in een nieuwe laag brengt.

Hoe maak je een collage in Photoshop | De ultieme gids voor beginners (3)

Stap 3: Lay-out maken

Nadat u alle foto's in de collage hebt toegevoegd, maakt u er een lay-out voor. Nu kunt u de foto's verschuiven om uw verhaal het beste te vertellen. Je kunt ook een ander patroon volgen, zoals een puzzel. Het hangt volledig af van uw keuze hoe u ze wilt presenteren.

Stap 4: Beeldafstand

Maak een dunne witte rand tussen afbeeldingen om visuele ruimte te geven nadat ze op de juiste manier zijn vergroot. Het is optioneel om te doen in een fotocollage. De hoeveelheid witruimte zou de voorkeur van uw keuze zijn.

Selecteer voor afbeeldingsafstand de afbeeldingslaag en verplaats deze met behulp van de pijltoetsen. Voeg nu een witte of zwarte rand toe rond elke afbeelding.

Hoe maak je een collage in Photoshop | De ultieme gids voor beginners (4)

Stap 5: Alle lagen samenvoegen

Nadat u een rand rond de afbeeldingen hebt gemaakt, voegt u nu alle lagen samen. druk op Ctrl + Shift + E om alle lagen samen te voegen. U kunt meer leren over lagen samenvoegen in Photoshop vanaf hier. In deze hoe u een collage maakt in de Photoshop-tutorial, ziet u nu hoe u de uiteindelijke afbeelding kunt bijsnijden.

Hoe maak je een collage in Photoshop | De ultieme gids voor beginners (5)

Stap 6: De uiteindelijke afbeelding bijsnijden

Snijd eventueel extra witruimte rond de randen bij. De witruimterand kan erg smal zijn op de collages. Vergeet ze dus niet op te meten. Probeer het zelfs rond alle randen te maken.

Stap 7: Formaat van foto's voor online wijzigen

Als u uw collage op sociale media wilt plaatsen, moet u ervoor zorgen dat deze voldoet aan de criteria van sociale media. Het is dus mogelijk dat u het formaat van de collage moet wijzigen voor online gebruik. Experts stellen voor om de collage op te slaan in JPEG formaat in dit geval.

Naar je collage social media-vriendelijke pers Alt+Ctrl+I. Verschillende sociale media vereisen verschillende formaten foto's. Voor gemiddeld gebruik opslaan op 1000 pixels aan de korte kant en 150ppi.

Stap 8: Watermerk toevoegen aan collage

In de laatste stap van de tutorial 'hoe maak je een collage in Photoshop', leer je hoe je een watermerk toevoegt. Het toevoegen van een watermerk in de collage is niet vereist. Maar u kunt er een toevoegen om uw handtekening of uw merknaam als maker van de collage te behouden. Voeg na het toevoegen van een watermerk alle lagen samen en sla het nogmaals op als JPEG. Nu is je collage klaar om online te plaatsen.

Conclusie

Een collage maken in Photoshop lijkt in eerste instantie misschien moeilijk voor beginners. Maar na af en toe oefenen, zal het geen zwaar werk meer zijn. Zodra u het proces leert, zult u zien dat de stappen vrij eenvoudig en gemakkelijk zijn. Volg de instructies hier om een ​​collage te maken in de Photoshop-gids en doe het zelf. Je kunt allerlei unieke collages maken en je hoeft je geen zorgen te maken dat je een andere versie ervan ziet. Begin met het maken van geweldige collages. Laat het ons weten als je vragen hebt over het maken van een collage in Photoshop.

Hoe maak je van een afbeelding een laag?

Gebruik de Lasso-tool om een ​​object te selecteren en kopieer het object door op Ctrl+C te drukken. Plak het nu door op Ctrl+V te drukken. Het wordt op een frisse nieuwe laag geplakt.

Kan ik de samenvoeging van lagen in Photoshop ongedaan maken?

Als u enkele lagen hebt samengevoegd, kunt u deze vervolgens weer ongedaan maken. Gebruik gewoon Ctrl+Z om het samenvoegen van lagen ongedaan te maken of kies Bewerken>Lagen samenvoegen ongedaan maken.

Hoe maak je een collage in Photoshop | De ultieme gids voor beginners (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 6395

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.