NBA Basketbal tickets? AmericanSportTickets.nl (2024)

De NBA is de beste en spectaculairste basketbalcompetitie ter wereld. Voor professionele basketballers is de NBA het ultieme doel. Het is dan ook een spektakel om de beste basketballers ter wereld aan het werk te zien tijdens een NBA-wedstrijd! Op de pagina lees je alles over de NBA: NBA-tickets, speluitleg en een overzicht van alle teams!

nba-basketbaltickets

POPULAIRSTE BASKETBALTICKETS AMERIKA

NBA Basketbal tickets? AmericanSportTickets.nl (1)

NEW YORK KNICKS →

NBA Basketbal tickets? AmericanSportTickets.nl (2)

BROOKLYN NETS →

NBA Basketbal tickets? AmericanSportTickets.nl (3)

LOS ANGELES LAKERS →

NBA Basketbal tickets? AmericanSportTickets.nl (4)

MIAMI HEAT →

NBA-TICKETS KOPEN

Tickets kun je bestellen bij onze partner ticketnetwork.com. Je ontvangt een e-mail met een pdf inclusief QR-code. Deze pdf hoef je niet te printen. Je kunt de barcode op je telefoon laten zien bij de ingang van het stadion. Je kunt de pdf ook downloaden naar je Wallet app. Zo hoef je bij het stadion niet je e-mail te tonen.

De beste plekken in het stadion zijn de plekken aan de lange zijde waarbij je uitzicht hebt op het gehele veld. Dit zijn vaak de wat duurdere plekken. Ze kosten al snel 100 à 300 dollar per ticket. Wil je minder uitgeven aan je NBA-ticket? De goedkopere plekken vind je helemaal in de nok van het stadion. Je zit dan heel ver van het veld af. We raden deze plekken daarom af.

Andere goedkopere plekken vind je achter de basket. Dan zit je veel dichter op het veld. Kies bij voorkeur plekken schuin achter de basket, zodat de basketbalpaal het zicht op het veld niet al te veel belemmert. De goedkopere plekken kosten doorgaans 25 à 100 dollar, afhankelijk van het team, de tegenstander en de stand in de competitie.

nba-basketbaltickets

HOE WERKT HET BEZOEKEN VAN EEN NBA-WEDSTRIJD?

Een basketbalwedstrijd bezoeken in Amerika is een enorme belevenis voor jong en oud. Benieuwd wat je kunt verwachten als je bij het stadion aankomt? In onderstaande video nemen we je mee naar het Madison Square Garden in New York en laten we zien hoe een NBA-wedstrijd bezoeken werkt!

OVER ONS

Welkom op onze website! Wij – Pieter en Piet-Cees – zijn gek op NBA-basketbal. Inmiddels hebben we al ruim 25 NBA-wedstrijden bezocht, onder andere van de New York Knicks, de Los Angeles Lakers en de grote liefde van Piet-Cees, de Houston Rockets. We hebben deze website opgezet om Nederlanders die naar Amerika reizen meer te vertellen over het bezoeken van een NBA-wedstrijd. Het is een ervaring die je niet mag missen tijdens je trip naar de Verenigde Staten!

NBA Basketbal tickets? AmericanSportTickets.nl (5)

Onze reizen naar Amerika staan altijd volledig in het teken van het bezoeken van NBA-wedstrijden. Om al deze wedstrijden te bekijken, rijden we met gemak 5.000 kilometer in twee weken tijd. In januari 2020 zijn we door de staten Texas, Louisiana, Tennessee en Georgia gereden. In een week tijd hebben we 5 basketbalwedstrijden bezocht.

Ga je naar Amerika? Dan mag een bezoek aan een NBA-wedstrijd niet ontbreken. Het is een enorm spektakel. Het is een belevenis voor jong en oud, ook als je geen fan van basketbal bent. Op deze website vind je alle informatie over het bezoeken van een wedstrijd en kun je tickets bestellen bij de officiële verkoopkanalen!

SPELUITLEG NBA-WEDSTRIJD

30 teams, waarvan één uit Canada (de Toronto Raptors) spelen ieder 82 wedstrijden per seizoen. Na het reguliere seizoen volgen de play-offs. De 8 beste teams uit het oosten (de Eastern Conference) maken in een knock-outsysteem van best-of-seven series uit wie er de NBA-finale speelt. In de Western Conference gebeurt hetzelfde. De winnaar van de best-of-seven, degene die als eerste vier wedstrijden wint, in de NBA Finals is kampioen.

Een wedstrijd duurt 48 minuten en is onderverdeeld in vier kwarten van 12 minuten zuivere speeltijd. Iedere keer als de scheidsrechter fluit, wordt de klok stilgezet. De ploeg met de meeste punten wint de wedstrijd. Staat het na 48 minuten gelijk, dan wordt de wedstrijd 5 minuten verlengd. Dat gebeurt net zo vaak totdat er een winnaar is na die 5 minuten.

VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom een basketbalwedstrijd bezoeken in Amerika?

NBA-basketbal is één van de populairste sporten in Amerika. In geen ander land ligt het niveau basketbal zo hoog als in Amerika. De sport is geweldig om te zien maar ook de sfeer in het stadion is geweldig. Amerikanen zijn blij en uitbundig, genieten van het spel en de entertainment rondom de wedstrijd. Denk hierbij aan het Amerikaanse volkslied, dance-cams, kanonnen die shirtjes in het publiek schieten en leuke wedstrijden in de pauze waarmee een geldbedrag gewonnen kan worden. Als je de Amerikaanse cultuur wilt beleven, moet je zeker naar een basketbalwedstrijd in Amerika!

Hoe lang duurt een basketbalwedstrijd in Amerika?

Een basketbalwedstrijd in Amerika duurt ongeveer twee uur. Een NBA-wedstrijd bestaat uit vier kwarten van ieder 10 minuten. De totale speeltijd is daarmee 40 minuten. Tussen de kwarten is er een pauze. Daarnaast kan elk team tot maximaal 7 time-outs aanvragen, welke ieder één minuut en 15 seconden duurt.

Moet ik basketbaltickets vooraf bestellen?

Dat raden wij wel aan! Sommige wedstrijden zijn erg populair en daarom uitverkocht. Daarnaast kun je je vooraf goed oriënteren op een mooie plek in het stadion en de prijzen voor de verschillende plekken.

Kan ik eten en drinken in het basketbalstadion?

Dat kan zeker! In de ring rond het stadion vind je allemaal eetgelegenheden. Het is allemaal afhaaleten wat je vervolgens op je plek in het stadion kunt opeten. Denk hierbij aan typisch Amerikaans eten, zoals pizza slices, nachos of burgers. In sommige stadions, bijvoorbeeld Madison Square Garden in New York, kun je ook vers gemaakte sushi halen. Loop dus vooral een rondje door het stadion om lekker eten te vinden!

Wat kost een NBA-ticket?

De prijzen van de tickets variëren enorm. Komt er een populair team op bezoek? Dan liggen de prijzen flink hoger. Ook het plekje in het stadion heeft veel invloed op de prijs. De prijzen variëren van $25 tot $300 per kaartje.

Is een NBA-wedstrijd geschikt voor kinderen?

Ja absoluut. Het stadion zit vol met gezinnen. Amerikanen nemen zelfs gerust een baby mee naar het stadion. Kinderen vanaf ongeveer 5 jaar zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen in de hoop dat ze op het grote scherm worden uitgezonden. Kinderen tot twee jaar mogen gratis mee naar de wedstrijd en zitten op schoot.

Hoe laat moet ik bij een NBA-wedstrijd aanwezig zijn?

We raden aan om ongeveer 45 minuten voor het begin van de wedstrijd aanwezig te zijn in het stadion. Je hebt dan alle tijd om nog even een rondje te lopen door het stadion, de fanshop te bezoeken of eten en drinken te halen.

Welke plekken geven het beste uitzicht op het veld?

De beste plekken in het stadion zijn de plekken aan de lange zijde waarbij je uitzicht hebt op het gehele veld. Op deze plekken heb je het mooiste uitzicht op het veld en daarom zijn het ook relatief dure plekken. Wil je minder uitgeven aan je tickets? Boek dan een plek achter de basket. Kies bij voorkeur wel een plek schuin achter de basket, zodat de basketbalpaal het uitzicht niet al te veel blokkeert.

Wat mag ik niet meenemen in het stadion?

Bij de ingang van het stadion wordt je bagage gecontroleerd. Grote rugzakken of koffers mogen niet mee het stadion in. Ook professionele camera-apparatuur (waaronder ook een GoPro) mag niet mee. Houd er verder rekening mee dat het niet toegestaan is om eigen eten en drinken mee te nemen.

In welke maanden is er NBA-basketbal?

Het NBA-basketbalseizoen loopt van oktober t/m april. Ben je buiten het NBA-seizoen in Amerika en wil je toch een Amerikaanse sportwedstrijd bekijken? Het MLB-honkbalseizoen loopt van maart tot september. En van september t/m december kun je terecht bij American football. Het hele jaar is er dus Amerikaanse topsport!

ALLE NBA-BASKETBALTEAMS

Via onderstaande kaart kun je alle NBA-basketbalteams in Amerika bekijken. Opdeze paginahebben we alle basketbalteams op een rij gezet inclusief de thuisstad en naam van het stadion!

nba-basketbaltickets

NBA Basketbal tickets? AmericanSportTickets.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6466

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.