Csak neked, csak most Archívum | 888.hu (2024)

Csak neked, csak most

Oroszország még évekig tud működni a szankciók nyomása alatt is, hosszabb távon az lehet az érdekes, hogy sikerül-e folytatni és kiterjeszteni az importhelyettesítés politikáját, valamint új állandó piaco*kat találni az energiahordozóknak – mondta a 888.hu-nak Kosztur András, a XXI. Század Intézet vezető kutatója, aki beszélt a bahmuti eseményekről és a veszteségekről is.

Csak neked, csak most

Egy árva babos kendő, de még egy félig ledarált csirkefej sem jelzi, hogy a Nemzet Csótánya, azaz Nagy Feró házánál járunk. A Beatrice motorjának őrbottyáni rezidenciája belesimul az utca többi háza közé, szép, rendezett a kert, a pázsit és a többi. A város – a falusi külső ellenére már majd’ tíz éve városról beszélünk – híres embere pedig szöggel kivert bőrdzseki és hasonló rekvizitumok helyett „civilben” fogad. A két bozontos, szürkés bundájú puli pedig ugatás helyett barátságos farokcsóválással köszönti az érkezőt. Akinek a bemelegítő kérdésére, hogy „miért éppen Őrbottyán?” – meglehetősen profán magyarázattal szolgál a házigazda: itt lehetett olcsón telekhez jutni.

Csak neked, csak most

Voltak, vannak és minden bizonnyalméglesznek Budapestenpazar kivitelű, magas színvonalúvendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital,pazar az enteriőrés a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezenszavakba önthetővalamit, azotthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

Csak neked, csak most

„A kormány az emberek oldalán áll. Teljesen nyilvánvaló, hogy Brüsszel elhibázta a szankciós politikáját. Jól láthatóan attól a naptól kezdve, amikor a szankciókat bevezették, elszabadultak az energiaárak és ez mindent tönkretesz körülöttünk” – hangsúlyozta portálunknak Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, az FTC elnöke. Hozzátette: „Baráti körömben, politikustársaim között látom, hogy alig várják már, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek a felek, hogy végre elkezdődjenek a béketárgyalások. Hogy valamilyen módon el lehessen érni, ne adj Isten, ki lehessen könyörögni, hogy béke legyen Európában.” A Fradival kapcsolatban kijelentette: „Nem vagyunk a csúcson.” 888.hu-interjú.

Csak neked, csak most

A baloldal külföldi finanszírozásáról kérdezte a 888.hu ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogászt, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét.

Csak neked, csak most

Szerdán nyilvánosságra hozták a baloldal külföldi támogatásáról szóló titkosszolgálati jelentést, amelyből kiderült, a baloldal nagyságrendileg több forrást kapott, mint amiről korábban tudni lehetett. Deák Dániel, a XXI. Század vezető elemzője szerint a globális hálózat mindent megtesz annak érdekében, hogy megbuktassa a nemzeti oldalt Magyarországon, ezért egyre több összeggel igyekeznek finanszírozni a hazai balliberális alakulatokat.

Csak neked, csak most

Talán még a tapasztalatokkal bőséggel felfegyverzett zsurnalisztának sem egyszerű, hétköznapi feladat Pataky Attilával interjút készíteni. Nem mintha megoldhatatlan feladat lenne szóra bírni az Edda Művek frontemberét, sőt, éppen hogy bőséggel ömlik belőle a szó, így számtalan új és még újabb hajtása, oldalága nyílik a beszélgetésnek. S persze hamar kiderül, hogy nehéz egy átlagos, hétköznapi skatulyába helyezni Pataky Attilát. Számára új, jóval tágasabb fiókot kell nyitni.

Csak neked, csak most

A félidős amerikai választások utolsó eredményei is lassan beérnek. Mindezek fényében milyen változásokra számíthat a szenátus? Hogy érintheti mindez Magyarországot? – ezekre a kérdésekre kerestük a választ Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzőjének segítségével.

Csak neked, csak most

Rengeteg értelmezés látott napvilágot az újonnan benyújtott szociális törvényjavaslattal szemben, ezért a 888.hu felkereste Kaiser Tamást, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét, hogy segítsen a törvényjavaslatnak a politikai verseny harsogásán kívüli valós, szakmai értelmezést adni.

Csak neked, csak most

A „minden hatalmat a nőknek” megvalósítására alighanem még várni kell, azonban – mellőzve az iróniát – tényleg erősödik a gyengébb nem. Margaret Thatcher 1979-es színre lépését eleinte inkább óvatos várakozás, mintsem osztatlan elismerés fogadta. Ma már megszokott, sőt, időnként elvárt a politikus nők helyzetbe hozása, az unióban három országot is hölgy irányít. Magyarországon pedig a legfőbb közjogi méltóságot tölti be Novák Katalin. Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos válaszolt a 888.hu témával kapcsolatos kérdéseire.

Csak neked, csak most

Őszintén remélem, hogy a háborús helyzet a béke vagy – legalábbis – a tűzszünet javára gyorsan változhat. Kezdenek felerősödni ugyanis a hangok, hogy az észszerű tárgyalásnak, ezt megelőzően a tűzszünetnek nagyon itt lenne az ideje – hangsúlyozta portálunknak Prőhle Gergely, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója. A fél éve hivatalba lépett Novák Katalin köztársasági elnökkel kapcsolatban pedig leszögezte: jelölése szerencsés döntés volt, a biztató első félév után majd csak idővel derül ki, mekkora a valós mozgástere. 888.hu interjú.

Csak neked, csak most

Az Egyesült Államokban november 8-án, kedden tartanak kongresszusi választásokat, amelyeken az alsóház, a Képviselőház 435 tagjáról, és a 100-tagú felsőház, a Szenátus 35 helyéről döntenek a szavazók. A félidős választásokról a 888.hu Szikra Leventét, Alapjogokért Központ elemzőjét kérdezte, aki elmondta: a Képviselőházban szinte biztosan, a Szenátusban pedig valószínűleg republikánus többség alakul majd ki

Csak neked, csak most

Csomag érkezett a 888.hu szerkesztőségébe, amelyben egy „Szia főispánom” feliratú póló volt. Mint ismert, 75 év után a kormány ismét bevezette egyik legősibb magyar tisztséget, a kormánymegbízottakat ugyanis főispánokká nevezték ki. Közel ezer évig kísérte végig a magyar történelmet az ispánok tisztsége, amit csak a náci és a kommunista diktatúrák roppantottak meg, majd töröltek el. Minek lehet értékelni ezt a döntést: történelmi jóvátétel vagy múltban révedezés? Miért fontosak a szimbólumok a politikában és a mindennapi életben? A szimbólumok, a rituálék, szokások, ünnepek a közösséghez tartozás, a társas identitás kifejezésének fontos eszközei. Az, hogy a jobboldal szimbólumai mélyek és nem csak divatos, átvett trendek, annak az az oka, ami úgymond a sikerrecept is, amit annyira kutatnak a baloldalon: itt van egy olyan erős, összetartó halmaz, egy mag, akik hisznek valamiben (pl. nemzet, család, kereszténység) és eköré a hit köré építenek fel egy életet, ehhez illeszkedő életmódot, és ezáltal a a szimbólumaik megtelnek tartalommal.Míg a baloldalon lehet, hogy könnyebben fogyasztható, az aktuális trendeknek megfelelő új, modern jelek vannak (pl. kockás ing, szivárványos zászló), de ezek politikai céllal teremtett, felvett jelek, ezek alá szerveznek közösséget. A Dühöngő e heti vendége: Fodor-Horváth Zsófia, pszichológus, a 888.hu munkatársa.

Csak neked, csak most

David Pressman amerikai nagykövet a Twitteren számolt be arról, hogy találkozott két magyar bíróval, Matusik Tamással és Vasvári Csabával, akik nem mellesleg az Országos Bírósági Tanács tagjai is. A sajtóban többen is a két bíró lemondását követelték és megszólalt az esettel kapcsolatban Varga Zs. András, a Kúria elnöke, valamint Vejkey Imre, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának elnöke, aki aggályosnak tartja az egyeztetést. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég igazgatója a 888.hu érdeklődésére elmondta, a nagykövet úr mostani lépése nyílt beavatkozás a magyar belügyekbe és az igazságszolgáltatás elleni támadásként is értékelhető.

Csak neked, csak most

Nem zárható ki, hogy az oroszok ismét Kijev ellen vonulnak, azonban azt nem tudjuk, hogy ez már a közeljövőben megtörténik, vagy csak jövőre – közölte a 888.hu megkeresésére Kosztur András, a XXI. Század Intézet vezető kutatója.

Csak neked, csak most

Az óbudai Schmidt-kastély mellett talált lőszerek, a tűzbe dobált töltények fülsiketítő durrogása, a teherautóra dobált holttestek megdöbbentő látványa, az orosz katonát formázó bábura firkált „Russzkije, pasli damoj!” felirat, az 1956 őszén tíz éves Nagy Feró számára ezek a képek jelentették a forradalmat.

Csak neked, csak most

Úgy tűnik, hogy az európi társadalmak egyre kevésbé szimpatizálnak Brüsszel szankciós politikájával, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy Európa-szerte komoly tüntetéshullámok törtek ki. Németországban például a felmérések szerint az emberek 57 százaléka úgy gondolja, hogy szankciók többet ártanak nekik, mint Oroszországnak. Meddig lehet feszíteni a húrt? A társadalmi elégedetlenség képes lehet-e arra, hogy kikényszerítse a brüsszeli szankcióspolitika újra gondolását? Jelen pillanatban nehéz magyarázatot találni a sokszor egészen szürreális brüsszeli felvetésekre. A Dühöngő podcast eheti adásában többek között ezekről a témákról beszélgettünk Biró Andrással, a XXI. Század Intézet kutatójával.

Csak neked, csak most

Küszöbön a megállapodás az Unióval a brüsszeli pénzekről. Ám szinte biztosak lehetünk benne, hogy a gyurcsányista árnyékkormány nem fogja elismerni eredményként a megállapodást. Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter ezzel kapcsolatban portálunknak elmondta, nem tulajdonít túl nagy jelentőséget neki. Ha az ember ránéz a támogatottsági adatokra, akkor az látható, hogy az árnyékkormány létrehozása nem keltett különösebb feltűnést a magyar nyilvánosságban. Az eddigi teljesítményük pedig a nullával értékelhető. Ebből adódóan azt is mondhatnám: az, hogy ők nem ismerik el a mi érdemeinket, az csak azt mutatja, hogy jól dolgozunk. 888.hu-interjú.

Csak neked, csak most

Gáspár Győző az utóbbi években komoly megpróbáltatásokon ment keresztül, de most új célokat tűzött ki maga elé. Tavasszal részt vett a Békemeneten, felvállalta politikai nézeteit és létrehozta „A Mi is létezünk! Alapítvány”-t, amely célja egy olyan közösség építése, ami a konzervatív, keresztény és nemzeti értékek mellett elkötelezett embereket köti össze. Múlt héten Győzike a Talk44 című műsor vendége volt, ahol a következőt mondta: „Ha azon múlik, akkor odaadom a véremet! Lőjenek le a miniszerelnök úrért! Képes lennék háborúba menni érte!” Most azonban a 888.hu elárulhatja: az egész nem volt más, mint egy társadalmi kísérlet. Pillanatok alatt lehullt a lepel, gyakorlatilag a teljes függetlenobjektív sajtó rárepült a showman-re, minden bizonnyal a tolerancia jegyében... Egy klasszikust idézve: „Congratulations, you played yourself!” De vajon elmondhatja-e a véleményét, illetve felvállalhatja-e politikai nézeteit a nyilvánosság előtt Gáspár Győző anélkül, hogy a mindig oly toleráns liberális oldal ne esne neki? Vajon, ha a baloldal mellett állna ki Gáspár Győző, akkor is ilyen gyűlöletcunamit zúdítanának rá? Hol vannak ilyenkor az érzékeny jogvédők? A kettős mérce tökéletes példája az egész.A Dühöngő vendégei: Gáspár Győző, a Mi is létezünk! Alapítvány megálmodója és Ábrahám Róbert, vlogger, a Pesti Tv egykori műsorvezetője.

Csak neked, csak most

Mind az oroszok, mind az ukránok az eszkaláció irányába mennek – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a 888.hu-nak adott interjújában.

Következő »

Csak neked, csak most Archívum | 888.hu (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 5803

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.