Aardbeien Shortcake | Camila Made (2024)

HOME > RECEPTEN > CAKES

Gepubliceerd: · Laatst bijgewerkt: by Camila Benitez · Dit bericht kan affiliatielinks bevatten

Spring naar Recept

Je zult er trots op zijn deze Classic Strawberry Shortcake te serveren tijdens je volgende bijeenkomst met familie en vrienden! Ons recept bestaat uit verse aardbeien, zoete frambozenconfituur en zachte slagroom, en onze Strawberry Shortcake is het perfecte dessert voor lente- en zomerbijeenkomsten. Serveer dit prachtige, publieksvriendelijke dessert tijdens uw volgende bijeenkomst. Of trakteer jezelf op een Strawberry Shortcake na het eten!😉😋

Ga naar:
  • Hoe je aardbeien-shortcake maakt
  • Gerelateerde recepten:
  • Recept

Aardbeien Shortcake | Camila Made (1)

Hoe je aardbeien-shortcake maakt

Note:De volledige instructies vindt u op de onderstaande receptenkaart.

Verwarm de oven voor op 425⁰ graden, bekleed een bakplaat van 13 x 18 inch met perkament en zet opzij. Voeg de gezeefde bloem, het zout, het bakpoeder, het zuiveringszout en de suikers toe aan een keukenmachine. Pulseer om te mixen. Voeg de koude stukjes boter toe en verwerk tot het mengsel op een grove maaltijd lijkt. Voeg in een maatbeker de koude karnemelk, het zout en de vanille toe; roer om te combineren.

Giet vervolgens het bloemmengsel erover en pulseer tot het deeg samenkomt (niet te veel verwerken!!!). Het deeg moet vochtig zijn. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht. Dep het deeg voorzichtig met je handen tot een schijf van ongeveer 1 inch dik.

Vouw het deeg 2 tot 3 keer over zichzelf; dit helpt bij het creëren van lagen. Dompel een Koekjessnijder met een diameter van 2.5 inch door de bloem en snijd de koekjes uit. Draai de koekjesvormer niet; Dit voorkomt dat de koekjes gelijkmatig rijzen. Vouw het resterende koekjesdeeg voorzichtig om en herhaal dit om in totaal ongeveer 8 tot 10 koekjes te maken.

Als alternatief kunt u Bebloem je handen lichtjes of maak je handen licht nat en vorm het deeg in 8 ballen of gebruik een ijsschepper van ¼ kopje en laat ze op de voorbereide pan vallen / plaats ze op een afstand van 2 cm, strooi turbinado-suiker op elk koekje en maak het oppervlak lichtjes plat. Bak ongeveer 10 tot 12 minuten, draai halverwege indien nodig voor een gelijkmatige bereiding. Laat afkoelen op een rooster tot het serveren.

Meng de aardbeien, suiker en sinaasappellikeur in een middelgrote kom en zet deze een paar minuten in de koelkast, zodat de aardbeien kunnen macereren.

Klop de slagroom in een nieuwe kom met een elektrische mixer voorzien van een gardeopzetstuk (je kunt ook een handmixer gebruiken). Voeg als het dikker wordt de suiker en de vanille toe en blijf kloppen tot het stevig is. Overdrijf niet!

Verdeel elk koekje dat je nodig hebt en plaats de bodems op kleine borden of kommen. Schep de aardbeien en het sap over de onderste helft van elke shortcakebodem. Plaats een lepel slagroom in het midden van de onderste helft en bedek met nog meer slagroom en aardbei. Bestrijk met het andere biscuittopje. Serveer de Strawberry Shortcake direct. Genieten!

Aardbeien Shortcake | Camila Made (2)

  • Aardbeitruffels
  • Paté Sucree
  • Aardbeienmuffins
  • Strawberry Lemonade
  • Aardbeien-cheesecake-parfait
  • Volkoren Aardbeien Shortcake

Recept

Makkelijke Aardbeien Shortcake

Camila Benitez

Je zult er trots op zijn deze Strawberry Shortcake te serveren tijdens je volgende bijeenkomst met familie en vrienden! Ons recept bestaat uit verse aardbeien, zoete frambozenconfituur en zachte slagroom, en onze Strawberry Shortcake is het perfecte dessert voor lente- en zomerbijeenkomsten. Serveer dit prachtige, publieksvriendelijke dessert tijdens uw volgende bijeenkomst. Of trakteer jezelf op een Strawberry Shortcake na het eten!😉😋

5 vanaf 1 stem

Recept afdrukken Pin Recept Voeg toe aan de verzameling

Prep Tijd 15 minuten mins

Kooktijd 10 minuten mins

Totale tijd 25 minuten mins

Type cursus Ontbijt, dessert

Keuken Amerikaans

Porties 24 sprits

Ingrediënten

Voor de aardbei:

  • 1 pond aardbeien , gewassen, gepeld en gespleten
  • 3 eetlepels frambozenconfituur of 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel tot 1 eetlepel sinaasappellikeur , zoals Grand Marnier of puur vanille-extract

Voor de slagroom:

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 425⁰ graden en bekleed een bakplaat van 13×18 inch met bakpapier en zet opzij.

  • Voeg in een keukenmachine de gezeefde bloem, het zout, het bakpoeder, het zuiveringszout en de suikers toe. Pulseer om te mixen. Voeg de stukjes koude boter toe en verwerk tot het mengsel op een grove maaltijd lijkt.

  • Voeg in een maatbeker de koude karnemelk, het zout en de vanille toe; roer om te combineren. Giet vervolgens alles in één keer over het bloemmengsel en pulseer tot het deeg samenkomt (verwerk niet te veel!!!). Het deeg moet vochtig zijn. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht. Dep het deeg voorzichtig met je handen tot een schijf van ongeveer 1 cm dik.

  • Vouw het deeg 2 tot 3 keer over zichzelf heen, dit helpt om laagjes te creëren. Dompel een koekjesvormer met een diameter van 2.5 inch in bloem en steek de koekjes uit. Draai de koekjesvormer niet, want hierdoor kunnen de koekjes niet gelijkmatig rijzen. Vouw het resterende koekjesdeeg voorzichtig om en herhaal dit om in totaal ongeveer 8 tot 10 koekjes te maken.

  • Als alternatief kunt u uw handen licht bebloemen of uw handen licht bevochtigen en het deeg in 8 ballen vormen of een ijsschepper van ¼ kopje gebruiken en op de voorbereide pan laten vallen/plaatsen met een tussenruimte van 2 cm, turbinado-suiker op elk koekje strooien en lichtjes plat maken. het oppervlak. Bak ongeveer 10 tot 12 minuten, draai halverwege indien nodig voor een gelijkmatige bereiding. Laat afkoelen op een rooster tot het serveren.

  • Voor de aardbei: Meng in een middelgrote kom de aardbeien, suiker en sinaasappellikeur en zet deze een paar minuten in de koelkast zodat de aardbeien kunnen macereren.

  • Voor de slagroom: Klop de slagroom stijf in de kom van een elektrische mixer voorzien van een gardeopzetstuk (je kunt ook een handmixer gebruiken). Wanneer het dikker begint te worden, voeg je de suiker en de vanille toe en blijf kloppen tot het stevig is. Overdrijf niet!

  • Serveren: Verdeel elk koekje dat je nodig hebt en plaats de bodems op kleine borden of kommen. Schep de aardbeien en het sap over de onderste helft van elke shortcakebodem. Plaats een lepel slagroom in het midden van de onderste helft en bedek met nog meer slagroom en aardbei. Bestrijk met het andere biscuittopje. Serveer de Strawberry Shortcake direct. Genieten!

Notes

Hoe op te slaan en op te warmen

Opslaan: Strawberry Shortcake, wikkel hem strak in plasticfolie of bewaar hem in een luchtdichte verpakking en bewaar hem maximaal 2 dagen in de koelkast. De shortcake en slagroom kunnen na verloop van tijd enigszins drassig worden, maar de smaak moet nog steeds goed zijn.

Opwarmen: De shortcake kun je 10-15 seconden in de magnetron zetten om hem op te warmen, of je kunt hem een ​​paar minuten in een oven van 350 ° F plaatsen totdat hij helemaal opgewarmd is. Zorg ervoor dat de shortcake niet oververhit raakt, anders kan hij droog worden en zijn textuur verliezen.

Je kunt de onderdelen van de shortcake ook apart bewaren en vlak voor het serveren in elkaar zetten, zodat de shortcake niet te drassig wordt. Bewaar de aardbeien en slagroom in aparte bakjes in de koelkast en bewaar de shortcake op kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking. Snijd vervolgens de shortcake in plakjes en voeg de aardbeien en slagroom toe als je klaar bent om te serveren.

Make-Ahead

Aardbeienshortcakes kunnen voor het gemak van tevoren worden gemaakt. Om vooruit te maken, bereidt u de shortcake volgens het recept, wikkelt u hem stevig in plasticfolie en bewaart u hem maximaal een dag op kamertemperatuur. De aardbeien en slagroom kunnen ook afzonderlijk in de koelkast worden bereid en maximaal één dag bewaard. Wanneer u klaar bent om te serveren, zet u de shortcake vlak voor het serveren in elkaar om te voorkomen dat de shortcake te drassig wordt.

Snijd de shortcake horizontaal door, schep de aardbeien en hun sap op de onderste helft en voeg slagroom toe. Plaats de bovenste helft van de shortcake op de slagroom en herhaal met meer aardbeien en slagroom. Garneer indien gewenst met extra gesneden aardbeien, verse muntblaadjes of poedersuiker. Met deze make-ahead-methode kunt u genieten van een heerlijk dessert zonder al te veel tijd in de keuken door te brengen.

Hoe te bevriezen

Om de Strawberry Shortcake in te vriezen, wikkelt u hem stevig in plasticfolie en vervolgens in aluminiumfolie of plaatst u hem in een luchtdichte verpakking. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk lucht verwijdert om vriesbrand te voorkomen. Bevries maximaal twee maanden. Als je klaar bent om te serveren, haal je de shortcake uit de vriezer en laat je hem een ​​paar uur in de koelkast ontdooien. Je kunt het ook ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur ontdooien, maar houd het wel in de gaten om condensatie op de shortcake te voorkomen.

Zodra de shortcake is ontdooid, kunt u deze voor het serveren samenstellen met verse aardbeien en slagroom. Houd er rekening mee dat de textuur van de shortcake na het invriezen en ontdooien iets zachter kan zijn, maar dat de smaak nog steeds goed moet zijn.

Opmerkingen:

  • Hoe minder je het deeg bewerkt, hoe malser je koekjes zullen zijn.
  • Als u een ijsschepper gebruikt, vet deze dan licht in met kookspray.
  • Voel je vrij om de suiker, het zout en de ongezouten boter uit dit recept zoveel te verminderen als je wilt, om aan je voedingsbehoeften te voldoen.
  • Bij het werken met koekjesdeeg is het belangrijk om zeer koude ingrediënten te gebruiken.
  • Probeer indien mogelijk te voorkomen dat u het deeg te veel bewerkt, omdat dit de rijzing en textuur van de koekjes zal beïnvloeden.

Nutrition Facts

Makkelijke Aardbeien Shortcake

Bedrag per portie

Calorieën

142

% Dagelijkse hoeveelheid *

Vet

8

g

12

%

Verzadigd vet

5

g

31

%

Trans Fat

0.2

g

Meervoudig onverzadigd vet

0.4

g

Enkelvoudig onverzadigd vet

2

g

cholesterol

24

mg

8

%

Natrium

128

mg

6

%

Kalium

53

mg

2

%

koolhydraten

15

g

5

%

Glasvezel

1

g

4

%

Suiker

5

g

6

%

Eiwit

2

g

4

%

Vitamine A

294

IU

6

%

Vitamine C

11

mg

13

%

Calcium

50

mg

5

%

Strijkijzer

1

mg

6

%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriearm dieet.

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en de voedingswaarde variëren afhankelijk van de merken die je gebruikt, de meetmethoden en de portiegroottes per huishouden.

Vond je het recept leuk?Wij zouden het op prijs stellen als u dit wilt beoordelen. Bekijk ook eens onze Youtube Channel voor nog meer heerlijke recepten. Deel het op sociale media en tag ons zodat wij jouw heerlijke creaties kunnen zien. Bedankt!

Meer CAKE-RECEPTEN

  • Marmolada-taart
  • Napolitaanse marmeren bundtcake
  • Marmeren Bundt Worteltaart
  • rode fluweeltaart
Aardbeien Shortcake | Camila Made (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6032

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.