15 pc-games die het beste met een controller kunnen worden gespeeld - VidaBytes (2024)

Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar deze pc-games zijn veel beter als je een controller gebruikt in plaats van de oude muis en toetsenbord.

Het toetsenbord en de muis zijn geschikt voor veel computerspellen, maar de controller is intuïtief comfortabeler te gebruiken in games van bepaalde genres, zoals sport, racen en vechten. Beide besturingsschema's hebben hun voor- en nadelen, afhankelijk van de speelstijl die je op dat moment speelt.

Deze lijst bevat geen games in het first person shooter (FPS)-genre, omdat ze (mogelijk) gemakkelijker te spelen zijn met een toetsenbord en muis. We hebben deze lijst echter geüpdatet met 5 andere games die beter met een controller te spelen zijn dan met een muis en toetsenbord.

Bijgewerkt 25 november 2020 door Derek Draven: Zoals hierboven vermeld, hebben we nog 5 games toegevoegd waarbij het beter is om een ​​controller te gebruiken. In bijna alle gevallen is de beslissende factor het spel zelf, en voor sommige mensen misschien niet. Neem deze vermeldingen met een korreltje zout en kijk met hoeveel van hen u het eens bent.

15. Strijder

Strider spelen met een toetsenbord en muis is gewoon raar. Er is geen andere manier om het te beschrijven. Deze side-scrolling actie-platformgame is geïnspireerd op het klassieke arcadespel van Capcom en dat zie je terug in de gameplay. De basis is nog steeds in het spel, en dat betekent dat je een controller moet gebruiken om ze toe te passen.

Rennen, springen en steken zijn snelle activiteiten en vereisen soms snelle reflexen om letsel en/of overlijden te voorkomen. Met een toetsenbord en muis kan er veel fout en te snel gaan. Het is het beste om een ​​controller te gebruiken, zodat je reflexen en spiergeheugen kunnen bijhouden wat er op het scherm gebeurt.

14. Batman: Arkham-serie

Hoewel het perfect mogelijk (en prima) is om Arkham met een toetsenbord en muis te spelen, schiet het op sommige belangrijke gebieden tekort. De game is sterk afhankelijk van automatisch richtende mechanica, waardoor de controllers zich op natuurlijke wijze aanpassen aan de game, maar dat is niet alles.

Waar commando echt uitblinkt, is tijdens gevechten. Het worstelsysteem is gebaseerd op geheugen en reflexen, die het beste werken als je nauw samenwerkt met de componenten van de controller. Met een toetsenbord en muis is het een beetje moeilijker om complexe en lange combo's te maken.

13.Castlevania: Lords Of Shadow

Het snelle tempo van Lords of Shadow betekent dat het beter geschikt is voor gamepadbesturing dan toetsenbord en muis. Aangezien dit geen spel is waarin gevechten bestaan ​​uit nauwkeurig schieten en richten, kan de speler naar believen snijden en snijden.

Castlevania heeft ook een lang en rijk verleden, vooral op consoles waar controllers werden gebruikt om games te spelen. Dit betekent dat de franchise grotendeels in deze stijl is geëvolueerd, zelfs toen het nieuw 3D-gebied betrad.

12. Halo: Spartaanse aanval en Spartaanse aanval

De release van Halo: The Master Chief Collection op pc was een zegen, al was het maar omdat gamers kunnen profiteren van de felbegeerde muis- en toetsenbordcombinatie. Andere games in de franchise presteren echter veel beter met een controller, zoals Spartan Assault en Strike.

De isometrische weergave van bovenaf van het spel betekent dat nauwkeurig fotograferen niet zo noodzakelijk is als in een FPS. De controller is het perfecte mechanisme om het personage te besturen, gebruikmakend van het superieure bewegings- / schietsysteem. Hoewel de toetsenbord-muiscombinatie niet de slechtste ter wereld is, is hij ook niet zo goed als de gamepad.

11. Straten van woede 4

Er zit geen verrassing in. De Streets of Rage-franchise is tenslotte ontstaan ​​op de 16-bit Sega Genesis-console in de jaren negentig, en er waren destijds niet veel vergelijkbare vechtgames voor de pc. Streets of Rage 1990 bleek een uitstekend vervolg te zijn op de originele trilogie.

Het geeft niet alleen perfect de sfeer van de originele games weer, maar introduceert ook verschillende nieuwe besturingsmechanismen om het spel tot leven te brengen. Spelen op een keyboard is niet prettig, en dat zou het ook niet moeten zijn. Sluit een controller aan en ervaar de klassieke chaos zoals het bedoeld is om te spelen.

10. Elke Assassin's Creed-game

De Assassin's Creed-franchise staat niet bekend om zijn complexe besturingsontwerp. In een reeks games zoals Assassin's Creed heb je geen toetsenbord en muis nodig. Het is geen first person shooter of een RPG met complexe besturing. Gevechten zijn eenvoudig en veel van de missies omvatten basistaken zoals bewaking of moord. Na het testen van beide randapparatuur is het vrij duidelijk dat Assassin's Creed het beste gespeeld kan worden met een controller.

9. Midden-aarde: Shadow of War

In een spel dat nauwkeurige bewegingen vereist voor stealth, zou besturing je sterkste punt moeten zijn. Het is een schande dat het vechten tegen iemand in de buurt van een muur game-verstorende cameraproblemen veroorzaakt. De besturing in Middle-earth: Shadow of War is minder complex dan in Batman: Arkham Knight, maar complexer dan in Batman: Arkham City. We vergelijken deze spellen vanwege de vergelijkbare gevechtsmechanica. Afgezien van de boog, is de controller zeker beter geschikt voor Middle-earth: Shadow Of War.

8. Grand Theft Auto V

Er kan worden gediscussieerd over welk randapparaat het beste is voor Grand Theft Auto V, omdat dit afhangt van de specifieke taak die voorhanden is. Als je tegelijkertijd fotografeert en rijdt, voelen het toetsenbord en de muis beter aan. Als je echter een auto bestuurt of een vliegtuig bestuurt, is een gamepad de beste randapparatuur voor Grand Theft Auto V. In de meeste gevallen presteert de controller beter dan het toetsenbord en de muis, tenzij je met sommige mods speelt.

7. Opkomst van de Tomb Raider

Bij het spelen van Rise of the Tomb Raider is het gebruik van WSAD op het toetsenbord minder dan de duim van de controller. Met het spel kan de speler basisbewegingen uitvoeren voor zwemmen, muurklimmen en wandelen / rennen. De game heeft geen grote verscheidenheid aan spreuken of wapens om tussen te schakelen. Wapens zoals de boog, het jachtgeweer, het geweer en het pistool kunnen eenvoudig worden geconfigureerd met de cursor (D-Pad). Het toetsenbord en de muis werken ook, maar velen geven de voorkeur aan de controller vanwege het gemak en de toegankelijkheid.

6. Donkere zielen

In een game die zo complex is als Dark Souls, heb je een optimale randapparatuur nodig. Afhankelijk van wat je het beste kunt gebruiken, is Dark Souls misschien beter met een toetsenbord en muis of met een controller. Het is geen MMORPG die sneltoetsen of macro's vereist. Er zijn genoeg knoppen op de controller om je soepel door het spel te helpen (behalve al die keren dat je doodgaat).

Als je van MezzPlays houdt, versla je Dark Souls met je Guitar Hero-controller zonder schade op te lopen! Geef Dark Souls niet de schuld van zijn commando, maar van zijn extreme moeilijkheidsgraad.

5. FIFA 20

FIFA 20 biedt je een nieuwe gerichte spelmodus, evenals verschillende wijzigingen en verbeteringen aan de jaarformule. Met al deze nieuwe content is het moeilijk voor te stellen dat iemand zijn verdiende geld zou besteden aan een PES-game als FIFA de echte Madden is in de voetbalwereld. De EA Sports-serie telt al 27 games en wordt elk jaar sterker.

Ik heb veel games gespeeld, de weelderige Volta-modus gespeeld en deelgenomen aan explosieve multiplayer-games met mijn vrienden waardoor we "GOAL!" moesten schreeuwen. meerdere keren.

4. Kopje

Cuphead, een van de meest uitdagende 2D-games in de geschiedenis van de pc, is een uitdaging met zijn snelle animatie en slopende eindbaasgevechten. Je zult sprakeloos zijn met deze videogame geïnspireerd op 193s.

We weten dat Cuphead complex is, maar wat is beter: toetsenbord en muis of controller? Deze game heeft misschien een vintage look, maar maakt gebruik van moderne bedieningselementen. Matchen, ontwijken, blokkeren en gebruiken van de Super Art hebben hun eigen knoppen. De besturing van Cuphead is niet al te ingewikkeld, dus er zijn geen toetsenbord en muis voor nodig. In dit spel komt het allemaal neer op voorkeuren.

3. Nio

Hoewel Nioh 2 nog op pc moet verschijnen, is Nioh overal verkrijgbaar bij verkooppunten zoals Steam, Humble Bundle en Green Man Gaming. Het is een complexe RPG, dus het kiezen van de verkeerde randapparatuur kan rampzalig zijn. Nioh is geen RPG met veel knoppen. Het kan comfortabel worden gespeeld met een gamepad. Sluit je Xbox One- of DualShock 4-controller aan op je computer en het zal je game-ervaring enorm verbeteren.

2. Holle ridder

Hollow Knight is vergelijkbaar met Souls, Metroid en Castlevania. Mensen zijn het er niet over eens op welk spel het het meest lijkt. Zeker, Hollow Knight is een veeleisend spel dat je het beste met een gamepad kunt spelen. Het toetsenbord en de muis geven je geen voordeel bij het spelen van Hollow Knight, dus het is beter om een ​​controller te gebruiken. Veel succes met het proberen om dit spel te verslaan met een toetsenbord en muis; het is geen gemakkelijke wandeling.

1. Devil May Cry 5

Deze game is niet de moeilijkste op deze lijst, maar heeft misschien wel de langste leercurve. Devil May Cry 5 is anders dan alle andere games in de Devil May Cry-serie. De bedieningselementen zijn anders, maar wat ze gemeen hebben, is dat de beste optie de afstandsbediening is. Probeer de WSAD-instellingen te gebruiken en je zult het moeilijk hebben om met de monsters om te gaan. Tegelijkertijd heeft Capcom de toetsenbord- en muiservaring geoptimaliseerd ten opzichte van eerdere Devil May Cry-games. De controller is echter een betere optie.

15 pc-games die het beste met een controller kunnen worden gespeeld - VidaBytes (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 6628

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.